تبلیغات
دانشجویان گیاهپزشکی رشت - کپک سبز گلابی


نویسنده :EL! Z
تاریخ:دوشنبه 8 اردیبهشت 1393-06:04 ب.ظ

کپک سبز گلابی

کپک سبز گلابی


کپک سبز یکی از بیماری های شایع گلابی، بعد از برداشت درانبار و یا جعبه های میوه فروشی می باشد. این بیماری درتمام نقاط ایران ازجمله شمال کشور دیده می شود.

عامل این بیماری قارچ Penicillium expansum است.

علائم بیماری

علائم اولیه بیماری به صورت لکه های قهوه ای با پوسیدگی نرم روی میوه ها ظاهر می شود. لکه ها در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد سریعا توسعه پیدا می کنند و قسمت اعظم میوه را فرامی گیرند. حاشیه لکه ها روشن می باشد و در صورت وجود رطوبت بالا اسپورهای آبی وگاهی سبز روی آنها تولید می شوند. میوه ها درطول مدت انبارداری به این بیماری بسیار حساس هستند و شدت خسارت درمیوه های ضربه خورده و یا درمیوه های خسارت دیده دراثر تگرگ بیشتر است.

مبارزه

برداشت میوه، انبارکردن وحمل و نقل آنها باید به گونه ای انجام شود تا میزان صدمه به حداقل برسد. در صورت شدت آلودگی سمپاشی باغ قبل از عمل برداشت از شدت خسارت می کاهد. نگهداری میوه ها درمحیط سردو سردخانه درکاهش آلودگی بسیار موثر است. غوطه ورنمودن میوه ها پس از برداشت درمحلول قارچکش مثل تکتو 60 یا بنومیل 2 درهزار وهمچنین شستشوی فوری آنها بعداز عمل برداشت درآب داغ و برقراری تهویه مناسب در انبار شدت آلودگی را کم می کند.


 

 
  کپی با ذکر منبع



داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 


سه شنبه 9 اردیبهشت 1393 10:21 ب.ظ
elham vaaaaariiiiin baabaaaa
پاسخ EL! Z :
اندیشه سبز پارسی
دوشنبه 8 اردیبهشت 1393 09:11 ب.ظ
باسلام.مطالب و تصاویر بسیار خوبی برای وبلاگتان انتخاب نموده اید. برایتان آرزوی موفق روزافزون دارم.
اندیشه سبز پارسی
پاسخ EL! Z : سلام استاد...خیلی ممنون ار حضور دلگرم کنندتون
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.