تبلیغات
دانشجویان گیاهپزشکی رشت - بیماری های انباری مرکبات - کپک سبز


نویسنده :EL! Z
تاریخ:پنجشنبه 11 اردیبهشت 1393-12:42 ق.ظ

بیماری های انباری مرکبات - کپک سبز

 کپک سبز مرکبات



کپک سبز مرکبات در بیشتر کشورهای مرکبات خیز جهان شیوع دارد. در ایران کپک سبز و آبی مرکبات، مهم ترین عامل فساد میوه مرکبات در انبار است.

عامل بیماری
عامل کپک سبز Penicillium digitatum است. کنیدی های قارچ (به اندازه های 8-6 × 7-4 میکرومتر) زنجیروار روی انگشتک (فیالید) تولید می شوندکه از نظر اندازه و شکل باهم فرق دارند. پرگنه های تشکیل شده روی محیطهای کشت از نظر ظاهری با پرگنه های این قارچ که روی میوه های آلوده به وجود می آیند، شباهت دارند.

مبارزه با کپک سبز و آبی

1.    چیدن میوه های مرکبات با قیچی و غوطه ور نمودن آنها در محلول 1 تا 2 در هزار تکتو 60 یا سموم توصیه شده دیگر قبل از انبار کردن.
2.     در موقع چیدن، بسته بندی و انبار کردن باید از زخمی شدن میوه ها و وارد کردن ضربه و صدمه به آنها جدا جلوگیری نمود.
3.    میوه های صدمه دیده را باید از میوه های سالم جدا نمود و سپس میوه های سالم را در انبارهایی با دمای پایین و رطوبت مناسب نگهداری کرد. برقراری تهویه مناسب در انبار و رعایت این مهم در موقع قرار دادن جعبه های حاوی محصول روی یکدیگر موجب کاهش خسارت می گردد. چون میوه ها بعد از برداشت نیز به تنفس خود ادامه می دهند و در نتیجه این تنفس حرارت تولید می شود که برای رشد قارچ مؤثر است. بنابراین نگهداری میوه در انبارهای خنک و خشک با تهویه مناسب از ضروریات می باشد.
4.    ضدعفونی کردن انبار و جعبه های آلوده استفاده شده در قبل توسط سموم تدخینی.
5.    استفاده از کاغذ آغشته به قارچکش مناسب جهت بسته بندی میوه.
6.    استفاده از واکس مخصوص جهت محافظت پوست میوه. استفاده از واکس محافظ اخیرا در ایران شروع شده است.





  کپی با ذکر منبع



داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.