تبلیغات
دانشجویان گیاهپزشکی رشت - بیماری های نارنگی 5


نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-09:34 ق.ظ

بیماری های نارنگی 5

پوسیدگی پنبه ای میوه مرکبات


این بیماری در کشور ما زیاد شیوع ندارد ولی گاهی روی پرتقال، نارنگی و به ویژه روی لیمو دیده می شود که خسارت آن قابل توجه نمی باشد.

عامل بیماری قارچ های Sclerotinia sclerotiorum و  Sclerotinia minor از آسکومیست ها هستند.

علایم بیماری
در روی میوه پوسیدگی خاکستری یا قهوه ای ایجاد می شود. بافت بخش آلوده نرم می گردد و در شرایط مرطوب روی آن را کپک سفید یا پنبه ای می پوشاند. کپک سفید روی میوه آلوده، در حقیقت مسیلیوم قارچ است که پس از مدتی درآن دانه های سفید به نام اسکلروتیوم ایجاد می شوند. اسکلرت ها سخت و محکم می باشند و بعدا به رنگ سیاه تغییر رنگ می دهند. اسکلرت های گونه ی S. minor کوچک بوده، به قطر 1 تا 2 میلی متر هستند. اسکلرت ها در گونه  S. sclerotiorum بزرگتر و قطر آنها 2 تا 6 میلی متر است.

مبارزه
قارچ عامل بیماری دارای میزبان های متعددی است و به گیاهان مختلف حمله می کند. بنابراین حذف علفهای هرز، جمع آوری وانهدام میوه های آلوده در کاهش خسارت مؤثر می باشد. چیدن مرکبات با قیچی، جلوگیری از صدمات وارده به آنها در حین حمل و نقل و انبار کردن، غوطه ور نمودن میوه های برداشت شده در محلول 2 در هزار تکتو 60 یا بنومیل و نگهداری آنها در سردخانه در مبارزه با بیماری نقش مؤثر دارند.

کپی با ذکر منبع




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 


وب تو
یکشنبه 15 تیر 1393 11:24 ق.ظ
سلام

شما می توانید مطالب خود را در سیستم اشتراک لینک «وب تو» ثبت نمایید تا بازدید کننده بیشتری داشته باشید.

عضویت رایگان:
http://www.urweb.ir

موفق باشید
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.