تبلیغات
دانشجویان گیاهپزشکی رشت - مطالب تیر 1393


نویسنده :EL! Z
تاریخ:پنجشنبه 26 تیر 1393-02:35 ب.ظ

خواص میوه گواوا

گواوا (Guava) با نام علمی Psidium guajava معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته‌های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می‌شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.

گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه سبز از خانواده میرتاس‌هاست که برگ‌های در برابر هم دراز و بیضی شکل دارد. گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می‌شود.



ادامه مطلب


داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

نوع مطلب : گیاهان دارویی 
نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-09:34 ق.ظ

بیماری های نارنگی 5

پوسیدگی پنبه ای میوه مرکبات


این بیماری در کشور ما زیاد شیوع ندارد ولی گاهی روی پرتقال، نارنگی و به ویژه روی لیمو دیده می شود که خسارت آن قابل توجه نمی باشد.

عامل بیماری قارچ های Sclerotinia sclerotiorum و  Sclerotinia minor از آسکومیست ها هستند.

علایم بیماری
در روی میوه پوسیدگی خاکستری یا قهوه ای ایجاد می شود. بافت بخش آلوده نرم می گردد و در شرایط مرطوب روی آن را کپک سفید یا پنبه ای می پوشاند. کپک سفید روی میوه آلوده، در حقیقت مسیلیوم قارچ است که پس از مدتی درآن دانه های سفید به نام اسکلروتیوم ایجاد می شوند. اسکلرت ها سخت و محکم می باشند و بعدا به رنگ سیاه تغییر رنگ می دهند. اسکلرت های گونه ی S. minor کوچک بوده، به قطر 1 تا 2 میلی متر هستند. اسکلرت ها در گونه  S. sclerotiorum بزرگتر و قطر آنها 2 تا 6 میلی متر است.

مبارزه
قارچ عامل بیماری دارای میزبان های متعددی است و به گیاهان مختلف حمله می کند. بنابراین حذف علفهای هرز، جمع آوری وانهدام میوه های آلوده در کاهش خسارت مؤثر می باشد. چیدن مرکبات با قیچی، جلوگیری از صدمات وارده به آنها در حین حمل و نقل و انبار کردن، غوطه ور نمودن میوه های برداشت شده در محلول 2 در هزار تکتو 60 یا بنومیل و نگهداری آنها در سردخانه در مبارزه با بیماری نقش مؤثر دارند.

کپی با ذکر منبع




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-09:25 ق.ظ

بیماری های نارنگی 4

بیماری پاکوتاهی ارقام نارنگی ساتسوما    Satsuma dwarf

نوعی بیماری غیر مخرب ویروسی بوده که برای اولین بار در سال 1952 در ژاپن گزارش گردید و پاکوتاهی نسبتا شدیدی (رشدضعیف) را در ارقام نارنگی ساتسوما (به ویژه اونواع زودرس) به وجود آورد.


ادامه مطلب


داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-09:21 ق.ظ

بیماری های نارنگی 3

زوال یا سرخشکیدگی نارنگی

زوال یا سرخشکیدگی درختان نارنگی غالبا در اثر باردهی فراوان در موقع رسیدن میوه در فصل پاییز و زمستان دیده می شود.
اولین علایم قابل مشاهده به صورت پژمردگی و زرد شدن برگهاست که برگ ریزی وهمچنین ریزش میوه ها را به دنبال دارد . خشکیدگی در شاخه و ریشه ها هم ظاهر می شود ، بهبودی درخت ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد . در حالتهای بسیار شدید ، درخت نمی تواند بهبود یابد . پوسیدگی در نتیجه کاهش نشاسته در ریشه و بافتهای جوان رخ می دهد.
این نوع از زوال با تنک کردن میوه های جوان با دست قابل پیشگیری می باشد .
همچنین هرس ملایم درختان نیز موثر است.

کپی با ذکر منبع




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-09:03 ق.ظ

بیماری های نارنگی 2

کریستاکورتیس   Cristacortis

این بیماری از طریق پیوندکهای وارداتی از کشورهای حوزه مدیترانه به شمال ایران وارد شده است و شباهت بیماری به کیسه کور زیاد است.




ادامه مطلب


داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 

نویسنده :EL! Z
تاریخ:یکشنبه 15 تیر 1393-08:51 ق.ظ

بیماری های نارنگی 1

لکه قهوه ای برگ و پوست میوه  Alternaria citri

برخی از ارقام نارنگی از جمله مینولاتانجلو و نارنگی دانی در ایستگاه تحقیقات مرکبات خرم آباد تنکابن شدیدا به پاتوتیپ خاصی از قارچ عامل این بیماری حساسیت نشان داده اند.


ادامه مطلب


داغ کن - کلوب دات کام
نظرات()